Facebook Image

Organisatie:

Wielersupportersclub Oostmalle
Antwerpsesteenweg 218,
2390 Malle

Inlogformulier

Wielersupportersclub Oostmalle

 
 
De Wielersupportersclub Oostmalle (WSCO) is opgericht in 1977 en dus al meer dan 30 jaar actief in het inrichten van veldritten en wegwedstrijden, met als doel de wielersport in Malle kleur en aandacht te geven. We zijn een supportersclub die achter alle Malse renners staat en hen zo goed mogelijk probeert aan te moedigen, langsheen het parcours of door financiële steun.
 
In zijn recente geschiedenis is de WSCO uitgegroeid tot een professionele organisatie die wedstrijden, in het veld en op de weg, organiseert op nationaal en ook internationaal niveau.

 Als supportersclub houden wij van wielrennen en we zien graag dat het peloton door onze gemeente fietst, niet alleen met het kruim van het veldrijden, maar ook met onze plaatselijke vedetten.


 
De jaarlijkse organisatie van de Internationale Sluitingsprijs, rond het vliegveld van Malle, is voor ons het hoogtepunt. Wat ooit begon als een kleine cross op Drieboompkesberg (Westmalle), moest snel verhuizen naar het grotere domein de Renesse (Oostmalle). Maar ook die locatie bleek vlug te klein en het succes van de Internationale Sluitingsprijs dwong ons nog groter en ruimer te zoeken en zo is het natuurgebied aan het vliegveld van Oostmalle onze thuisbasis geworden. Deze unieke locatie, én sfeer, zorgt er telkens weer voor dat de beste veldrijders ter wereld aan de start verschijnen. Met een rennerspoule van ongeveer 50 renners uit 9 verschillende landen en een uitgelezen parcours ('de zandbak van de Kempen') worden spanning en spektakel verzekerd voor de laatste cross van het seizoen, of met andere woorden: een klassieker van formaat. Getuigen daarvan de enorme media-aandacht en massale publieke belangstelling.
Enkele jaren geleden, in 2010, hebben wij aangetoond dat ook het inrichten van het BK veldrijden tot onze mogelijkheden behoorde. Lang hebben wij gesleuteld aan de talrijke formules die deze cross tot een kwalitatieve klassieker maken, en het werk is nooit gedaan. Maar het feit dat vele renners de Internationale Sluitingsprijs op hun palmares willen zien prijken, is onze beste waardering en beloning.